Historisk

Pressens klassikere: En broget forsamling

Klassiker-boka«Journalistikkens norske klassikere – ved noen av dem» er tittelen på et praktverk av en bok som Universitetsforlaget nylig gav ut. Redaktør er Martin Eide. Boka springer ut av to foredragsserier som ble holdt på Litteraturhuset i henholdsvis Oslo og Bergen i 2013, der store navn og personligheter i norsk journalistikk fra de siste par hundre år ble presentert. Et tredvetalls foredragsholdere har bearbeidet sine bidrag til kapitler i boka.

Det mest slående inntrykket fra boka er den store mangfoldigheten av stemmer og personligheter som opp gjennom årene har preget norsk presse, til forskjell fra dagens homogene journalist- og redaktørstand.

– Et fag som ikke kan peke på sine tradisjonsmakere, er et fattig fag, Et rikt fag kjenner sine klassikere, skriver Martin Eide i sin innledning i boka. Han understreker at formålet ikke er å lansere en kanon. Utvalget av navn til denne klassikerkatalogen kan diskuteres. Det finnes mange andre navn som kanskje burde vært med. Bokformatet setter visse rammer, denne boka er på 360 sider.

Jeg har skrevet ett av bidragene i boka, om redaktør Arthur Berg. Artikkelen er også publisert her på bloggen, under etiketten «Foredrag, innlegg og artikler».

Her kan du lese mer om boka.

Reklamer

Kategorier:Historisk

Tagged as:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s