Uncategorized

Bokmålsmann i nynorskland

– Vi er Norges mest effektive journalistutdanning, sier blide og trivelige Ivar Longvastøl, daglig leder for Nynorsk Avissenter i Førde. Vel. Vanskelig å måle, det der :-). Men de fire flinke praktikantene i avisa Firda får utvilsomt en kjapp og god opplæring i praktisk journalistikk. Sammen med fem tilsvarende praktikanter i NRK Sogn og Fjordane, like oppi gata i Førdebyen, representerer de en interessant og alternativ inngangsport til det norske mediemiljøet.

Nynorsk Mediesenter (NRK) og Nynorsk Avissenter (Firda) tar opp tilsammen ni praktikanter, to ganger i året. Med nærmere 100 søkere på hvert opptak er det kun de beste som får plass. Fire måneders intensiv undervisning og intern praksis blir etterfulgt av to måneders ekstern praksis – og så er som regel de unge nynorsktalende trygt plassert i en redaksjon et sted i landet.

–  Formålet vårt er å rekruttere og bidra til nyskaping i medium som publiserer på nynorsk, sier Ivar Longvastøl i et intervju med Medier24.

På tross av mitt skriftlige bokmål og min muntlige ubestemm20161107_115207elige knoting har jeg de siste årene blitt invitert til å holde et dagskurs i presseetikk på Nynorsk Mediesenter / Nynorsk Avissenter. Der har jeg møtt veldig oppegående studenter (er de studenter…??) som umiddelbart oppfatter presseetiske dilemmaer, og som lett griper ordet for å meddele sitt syn på aktuelle spørsmål. Det er ganske oppmuntrende. Og lovende. Fin gjeng, der i Førde 🙂 Takk for invitasjonen denne høsten også :-).

Kategorier:Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s