Omtale av «Nyhetsvurderinger»

NyhetsvurderingerHva er det som i pressens egne øyne kjennetegner en god nyhetssak? Fem forskere fra Høgskulen i Volda drog ut i redaksjonene for å undersøke. Resultatene presenteres i boka «Nyhetsvurderinger». Boka er for tiden pensum på flere læresteder.

Forfattere: Paul Bjerke, Turid Øvrebø, Gunhild Ring Olsen, Jan Ytrehorn og Svein Brurås.

«Grundig, systematisk og solid», skriver anmelderen i Forskerforum, som synes «det er gøy å fly som en flue gjennom redaksjonene». Men anmelder Ragnhild Fjellro savner også noe.

I en fyldig anmeldelse i Norsk Medietidsskrift blir det også fremhevet at leseren virkelig kommer på innsiden av de fem redaksjonene som er med i prosjektet. Det induktive metodiske opplegget fremstår ifølge anmelder Andreas Ytterstad som overbevisende. Han mener imidlertid at boka i noen grad har en «konstruktivistisk slagside», altså at perspektivet er i for stor grad rettet mot «grepene» som tas i redaksjonene og konstruksjonen av saker, og for lite mot det referensielle forholdet til virkeligheten der ute.

Og i en liten omtale i Aftenposten skriver redaktør Knut Olav Åmås at «alle de som debatterer aviser og TV» bør lese boka Nyhetsvurderinger for å få bedre bakgrunn for egne meninger. (Ikke på nett.) Her på nettstedet er innholdsoversikten og innledningskapitlet lagt ut, jfr menyen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s